Decaan Jack Vromen van de Faculteit der Wijsbegeerte wil een studentlid toevoegen aan het bestaande kernteam, dat de reorganisatie van de faculteit in goede banen moet leiden. Dat heeft Vromen maandagochtend toegezegd tijdens de faculteitsraadsvergadering.

In de raad bepleitte studente Maria Brederode om een studentlid toe te voegen. Vromen voelt daar nu wel wat voor, al besloot hij eerder om juist geen student toe te voegen. “In een reorganisatie heb je allerlei gremia, en in sommige commissies zitten wel studenten en andere niet. Bij het kernteam wilde ik het zo klein mogelijk maken. Anders mis je toch slagvaardigheid”, zegt de decaan.

“We komen nu ook in een andere fase van de reorganisatie”, verklaart Vromen de koerswijziging. “Het is belangrijk dat hier ook het perspectief van de studenten wordt meegenomen.”

Meer transparantie

Brederode zegt ‘heel blij’ te zijn met het besluit van de decaan. “Dit is het begin van een weg naar meer transparantie op de faculteit. Je kunt studenten niet alleen op allerlaatste moment laten meebeslissen. Dat kan nu wel met een studentlid in het kernteam. Dit zou ook wel eens voor meer draagvlak kunnen zorgen onder studenten.”

Vromen zal zijn voorstel dinsdag aan het kernteam voorleggen, die beslissen dan of ze inderdaad een studentlid aan het team willen toevoegen. De faculteitsraad moet daarna bekijken hoe een studentlid zal worden aangewezen.

Studenten van de faculteit, waaronder Brederode, hebben zich verenigd onder de naam Philosophy Ground. Ze pleiten vóór het behoud van een zelfstandige faculteit en voltijdsopleiding. ES