Atleet en Erasmusstudent Douwe Amels heeft zaterdag de nationale hoogspringtitel gewonnen op het NK indoor atletiek in Apeldoorn. De 23-jarige masterstudent ondernemingsrecht was ondanks zijn titel niet helemaal tevreden.

Dat had vooral te maken met het feit dat hij 10 centimeter lager sprong dan zijn persoonlijk record. “Ik ben twee maanden geleden geblesseerd geraakt aan mijn rug. Daar heb ik blijkbaar toch nog meer last van dan verwacht”, zegt de Delftenaar tegen Erasmus Magazine. “Ik heb 2,12 meter gesprongen en dat is niet waar ik voor kwam vandaag. In de trainingen ging het wel heel goed, maar een wedstrijd vergt toch een andere voorbereiding.” 

Het indoor-PR van Amels staat op 2,22 meter, en dat had hij zaterdag graag willen verbeteren. ”Gelukkig was het al wel vrij snel duidelijk dat ik ging winnen.” Nummer 2 Dion van Kessels kwam weliswaar in de buurt (2,09 meter), maar had daar zoveel meer sprongen voor nodig dan Amels dat de uitslag al snel vaststond.

Amels werd sinds 2011 elk jaar zowel binnen als buiten Nederlands kampioen op het onderdeel hoogspringen. Alleen in 2013 moest hij de indoortitellaten liggen, toen eindigde hij als tweede. Hij hoopt zich in het komende outdoorseizoen te plaatsen voor de Olympische Spelen. Daarvoor moet hij waarschijnlijk 2.30 meter springen, 2 centimeter meer dan zijn outdoor-PR. ES