Hoe ga je verkleed met carnaval als je 10 jaar oud bent, je vader op de universiteit werkt en je zelf heel graag op zijn werk komt kijken? Als standbeeld van Desiderius Erasmus natuurlijk. Het kostuum van Greta (10), dochter van Stefano Puntoni (hoogleraar Marketing bij RSM) was een hit op haar school.

Volgens Greta vonden de papa’s en mama’s op haar school, de Vrije School Vredehof in Kralingen, het kostuum heel mooi. Haar vrienden in de klas waren vooral onder de indruk van het boek. “Iedereen wilde het boek aanraken”, zegt Greta.

Sinterklaasfeest

Op de vraag wat Greta eigenlijk vindt van de Erasmus Universiteit, heeft ze een opmerkelijk antwoord. “Ik vind het leuk dat iedereen een kantoor heeft”. En ze is gek op het Sinterklaasfeest. Later wil ze net als haar vader professor worden.

Greta is groot fan van Desiderius Erasmus. “Hij was een intelligente man en was een belangrijk figuur in Rotterdam. Hij schreef boeken, heel veel boeken!” zegt Greta over haar idool.

Haar broers Fabian (8) en Alfred (5) gingen als wolf en sherriff naar het carnavalsfeest. Alfred staat niet op de foto. “Die was toen te druk met boeven vangen”, schrijft hun vader. ES