Na een flinke stijging in 2013 is afgelopen jaar het aantal eerstejaars op de EUR opnieuw gestegen, zij het heel licht. Er kwamen om precies te zijn 7 eerstejaars meer naar Rotterdam dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van DUO, die woensdag gepubliceerd werden.

Er meldden zich dit jaar 4354 eerstejaars op de universiteit, een stijging van 0,2 procent. Daarmee doet Rotterdam het relatief goed. Landelijk daalde het aantal eerstejaars juist met 2,4 procent. Slechts 6 instellingen kunnen groeicijfers presenteren. Grootste stijger daarvan is de TU Eindhoven, die 9,5 procent meer eerstejaars mocht verwelkomen.

Leiden voorbij

De Erasmus Universiteit kende in 2013 een ongekend grote stijging van 17,8 procent. Vooral door die toename is de EUR de Universiteit Leiden weer voorbij op het lijstje van universiteiten met de meeste eerstejaars. De Rijksuniversiteit Groningen staat daarop bovenaan. HOP/ES