Een medewerker van de Erasmus Universiteit is maandag gearresteerd op verdenking van verduistering. Het zou gaan om een bedrag van 22.000 euro. Dat bevestigen verschillende bronnen aan Erasmus Magazine.

De man werd maandagmiddag op de campus opgepakt door twee agenten in burger, die hem meenamen in een auto.

Contract loopt af

In november werd een onderzoek gestart, toen er onregelmatigheden aan het licht kwamen. Het zou gaan om een medewerker wiens contract binnenkort afloopt. Met een pasje van zijn afdeling zou hij 22.000 euro van de universiteit naar rekeningen hebben overgemaakt. Onduidelijk is nog wat de man met het geld van plan was, en of het geld inmiddels weer terecht is.

Het Openbaar Ministerie is bezig met een onderzoek. In afwachting van de uitkomst is de man door de universiteit op non-actief gesteld. ES