De Rotterdamse startup HousingAnywyhere.com heeft een investering van 1 miljoen dollar opgehaald. Dat meldt Emerce.nl. Het is de tweede grote investering voor de website, die studenten die in het buitenland gaan studeren aan een kamer helpt.

HousingAnywhere is opgezet door alumni van de Rotterdam School of Management. Het platform is inmiddels al actief in 155 steden en 21 landen. De website maakt het voor uitwisselingsstudenten makkelijker om een geschikte kamer in Rotterdam te vinden. Er is geen tussenpersoon, dus er zijn geen extra kosten.

Voor studenten die in Rotterdam komen studeren, kan het vinden van geschikte woonruimte lastig zijn. De Engelstalige website biedt de oplossing en helpt om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Als Nederlandse student kun je je kamer aanbieden en als buitenlandse student op zoek naar tijdelijke woonruimte in Rotterdam, kun je die vinden.

HousingAnywhere.com heeft een samenwerking met de Erasmus universiteit, maar ook met universiteiten in Parijs, Barcelona, Stockholm, Los Angeles en São Paulo. ES