De universiteitsraad kent definitief fors grotere bestuursbeurzen toe aan drie sportverenigingen met een clubhuis. Het gaat om roeivereniging Skadi, rugbyclub RSRC en voetbalvereniging Antibarbari.

Het College van Bestuur had voorgesteld om de bestuursbeurzen van Skadi te verhogen van 12 naar 77 maanden. Voor Antibarbari gaat het van eveneens 12 naar 63 en RSRC krijgt 36 maanden in plaats van 7. De universiteitsraad nam het voorstel integraal over.

Volgens directeur van Erasmus Sport Jon de Ruiter was het hard nodig dat er extra beurzen kwamen. “Sport groeit al een aantal jaren met 20 tot 30 procent per jaar. De operationele druk neemt steeds verder toe op die verenigingen, vooral de drie met een eigen clubhuis. Voor bijvoorbeeld Erasmus Volley geldt het minder, omdat wij die faciliteren. Als ze extra leden krijgen, geven wij ze extra faciliteiten. Dat geldt veel minder voor RSRC, waar bijvoorbeeld twee keer per week gekookt wordt.”

De Ruiter merkt dat sportverenigingen steeds populairder worden. “Ik denk dat het te maken heeft met de toegenomen studiedruk. Studenten worden selectiever, en ontdekken dat sportverenigingen alles in een bieden: niet alleen fit blijven, maar ook vrienden maken, wedstrijden spelen, en lekker een borreltje drinken.” ES