De organisatie van de Erasmus Charity Run hoopt dit jaar op de flinke stijging van het aantal deelnemers. Waar er vorig jaar nog zo’n driehonderd studenten, docenten en medewerkers aan de start van de marathon van Rotterdam verschenen, hoopt de organisatie dit jaar maar liefst vijfhonderd startbewijzen uit te delen. De sponsorloop haalt dit jaar geld op voor het Erasmus Education Fund.

De voornaamste reden voor de hogere verwachting is de afschaffing van de sponsorloop die de RSM hield. “De Charity Run was eerder iets van en voor studenten aan de ESE, en de RSM hield haar eigen sponsorloop. Nu willen we er een gezamenlijke loop van maken”, verklaart medeorganisator Rick Salomé. De Charity Run is nu dan ook open voor deelnemers van alle faculteiten. Ook studieverenigingen STAR, Cedo Nulli en In Duplo zijn betrokken bij de organisatie.

Goed doel

De EUR-sponsorloop haalt dit jaar geld op voor het Erasmus Education Fund, dat beurzen geeft aan studenten die ondanks hun talenten niet verder kunnen studeren vanwege een financiële drempel. Op dit moment hebben zich al zo’n 250 enthousiastelingen aangemeld. “Het merendeel loopt de tien kilometer, maar een enkeling waagt zich zelfs aan de hele marathon”, zegt Salomé.

‘Minstens 12.500 euro’

Deelnemers aan de Charity Run zorgen dat ze voor minstens 25 euro aan sponsorgeld ophalen. Vorig jaar leverde dat een eindbedrag op van ruim tienduizend euro. Dit jaar hoopt Salomé op ‘minstens 12.500 euro, maar hopelijk zijn er een paar mooie acties en halen we nog meer op’.

Training

Lopers kunnen zich nog aanmelden via de website van de Charity Run. Ook is er een speciale trainingssessie voor deelnemers om in april fris aan de start te verschijnen. Wie daaraan wil meedoen, kan zich op dinsdagavonden om 17.00 uur melden bij Erasmus Sport. EvR