Van bevriezen tot bolletjes slikken

Ben je van plan om een paar maanden in het buitenland te gaan studeren? Steek dan eerst hier je licht op om erachter te komen welk land welke gevaren herbergt.

tekst en infographic Inge Janse beeld Unit20Het is de droom van menige student: een aantal semesters in het buitenland studeren. Maar hoe slim is het om dat te doen? Je moeder zei het al: de wereld zit vol gevaren. Erasmus Magazine heeft daarom voor de 25 meest populaire landen waar Nederlandse exchange students naartoe gaan in kaart gebracht welk typerende risico voor een onbedoelde en onverwachte dood je daar loopt. Van dodelijke confrontaties met elanden en stieren tot fatale hoeveelheden vlees en zelfgestookte wodka: er is niets gelogen aan wat je moeder zei.

EM #07, de laatste EM van 2014, is een themanummer, boordevol gevaren. Omdat EM #07 morgen, donderdag 11 december, pas verschijnt, hebben we alvast deze gave, klikbare infographic voor jullie in elkaar geknutseld.

  > Bron: Dienst Uitvoering Onderwijs, cijfers uit december 2013 overstudenten die met behoud van studiefinanciering in het buitenland gaan studeren