Studentensport Nederland (SSN) verhuist per 1 december van Utrecht naar Rotterdam. De nationale koepel van studentensportraden krijgt tot 2018 een nieuw onderkomen in het voormalige kantoor van de European Universities Games in het Erasmus Sport Center.

Goedkoper huurtarief

SSN vertegenwoordigt alle sportende studenten van Nederland en organiseert ongeveer 50 Nederlandse studentenkampioenschappen per jaar. Op dit moment heeft het vijfkoppige studentenbestuur nog een onderkomen in het sportcentrum van de Universiteit Utrecht. SSN-voorzitter Jacco Verduijn is blij met de verhuizing, die in gang werd gezet na gesprekken tijdens de European Universities Games die afgelopen zomer in Rotterdam werden gehouden. Vooral financiële overwegingen spelen mee bij de verhuizing. “Er is geen ruzie met de universiteit in Utrecht, laat dat duidelijk zijn”, zegt Verduijn. “We kregen echter een goed aanbod met een goedkoper huurtarief en er zijn in Rotterdam heel goede faciliteiten. Dat sprak ons zeer aan.”

Kennis en kunde

Jon de Ruijter, directeur van Erasmus Sport, wilde SSN graag naar de campus halen en deed de organisatie een aanbieding. “We willen Rotterdam graag op de kaart zetten als sportstad en als de koepel die 110.000 sportende studenten vertegenwoordigt dan naar de campus verhuist, helpt dat enorm”, zegt hij. SSN overlegt met NOC*NSF en de Landelijke Kamer van Verenigingen over het landelijk (top)sportbeleid voor studenten. “Die kennis en kunde nemen ze mee en daar profiteren wij op lokaal niveau van. Hoezeer de digitale wereld ook zijn best doet, je hebt toch beter contact als je mensen dichtbij hebt”, zegt De Ruijter.

De komst van Studentensport Nederland naar Rotterdam zorgt niet direct voor meer studentensportevenementen in de stad en rond de campus. “Die willen we graag over heel het land verspreid houden”, zegt Verduijn. “De besturen van de verschillende studentensportraden zullen wel vaker in Rotterdam zijn voor vergaderingen en cursusdagen.” EvR