Sinds vrijdag zijn de finalisten van cabaretfestival Cameretten bekend. Drie finalisten nemen het tijdens de finale op zaterdag 29 november tegen elkaar op in het nieuwe Luxor Theater. Wil je erbij zijn? EM geeft kaarten weg.

De drie finalisten zijn OLDENOSBORN, Kiki Schippers en Emiel van der Logt. Op zaterdag 29 november vechten zij uit wie de juryprijs, de Factua publieksprijs en de persoonlijkheidsprijs winnen. Cabaretduo OLDENOSBORN is volgens de jury een ‘bijzonder goed op elkaar ingespeeld duo’. Hun show ‘verbeeldt op even grappige als schrijnende wijze in hoog tempo de problematiek waarmee generatie Y worstelt’. De tweede finalist, Kiki Schippers, wordt vooral geroemd vanwege haar liedjes: “Kiki stelt zich direct kwetsbaar op en opent met een mooi ingetogen en gedurfd a-capellalied, waarmee ze indruk maakt.” Emiel van der Lugt krijgt van de jury het compliment dat hij ‘met overtuiging, een hoge dosis energie en vooral veel plezier’ op het podium staat. Hij ontvangt zijn publiek ‘in een vorm die vrijwel volmaakt is’.

Cameretten begon in 1966 als lustrumactiviteit van een Delftse studentenvereniging. Sindsdien is het cabaretfestival uitgegroeid tot Nederlands belangrijkste podium voor aanstormend talent. Eerdere winnaars zijn onder andere Hans Teeuwen, Brigitte Kaandorp en Theo Maassen. Op 29 november vindt de finale plaats, in het nieuwe Luxor Theater op de Kop van Zuid. De juryrapporten beloven in ieder geval veel goeds.

Wil jij kaarten winnen voor de finale van Cameretten? Mail dan voor woensdag 26 november naar [email protected] en wie weet ontvang jij twee kaartjes voor de finale. Vergeet niet je volledige naam te vermelden.