Hoe bevalt de nieuwe cateraar?

Sinds het begin van dit collegejaar is er een nieuwe cateraar op de campus. VITAM verving Albron na veel klachten over de kwaliteit van het voedsel. Maar wat vinden studenten van de nieuwe catering? Is de kwaliteit verbeterd of hebben zij liever dat Albron terugkomt?

Christa de Geus (20), 3de jaars studente Sociologie

“Een gemis zijn de heerlijke panini’s van de Albron. Een goede toevoeging zijn de nieuwe, goedkopere pistoletjes bij de catering, omdat je nu vrij bent om ook een goedkoop alternatief te kiezen op de dure luxe broodjes. Bijna elk college koop ik koffie bij de catering en af en toe een broodje. Bij Albron was de koffie echt heel erg vies. Ik hoopte dat de nieuwe cateraar lekkerdere koffie zou aanbieden, maar dat valt tegen. De koffie is gelukkig wel goedkoper. Toch had ik liever meer betaald voor een betere kwaliteit koffie. Nog steeds ga ik liever naar de Spar voor goedkopere en dubbel zo lekkere koffie. De uitstraling van VITAM is beter dan Albron. Door bijvoorbeeld melk en sap in glazen kannen te doen en geen per stuk verpakte plakjes kaas en worst te verkopen ziet alles er duurzamer en aantrekkelijker uit.”

Stacy Ramsaran (21), 3de jaars studente Bestuurskunde

“Wel 4 keer per week haal ik koffie. Het is dus erg belangrijk voor mij dat de koffie lekkerder en goedkoper is geworden. In tegenstelling tot veel andere studenten is de koffie van de Spar geen optie omdat ik die bij de koffiecorner lekkerder vind. Het is fijn dat de medewerkers van Albron zijn gebleven omdat je hen al kent. Verder biedt de nieuwe catering smaakvollere en betaalbaardere producten aan dan Albron deed. De nieuwe catering zou wel wat hartige snacks zoals kaas- of frikandelbroodjes kunnen toevoegen aan het assortiment. Qua vorm en uitstraling is er niet veel veranderd. De lange wachtrijen zijn er ook nog steeds. De producten zijn nauwelijks goedkoper geworden, maar voor studenten schelen een paar centen al best veel. Ook is het goed dat er nu goedkopere broodjes zijn zodat je niet meer verplicht wordt een dure baguette te kopen.”

Niels van Diejen (22), 3de jaars student Sociologie

“De uitstraling van VITAM is nog steeds die van een schoolkantine en dus niet leuker of gezelliger dan Albron. De nieuwe catering is verder wel redelijk. De producten zijn in ieder geval goedkoper geworden, maar jammer is dat alle restaurants en koffiecorners vroeger dicht gaan dan bij Albron. Qua smaak is alles een beetje hetzelfde gebleven. Het is heel erg goed dat er meer oog is voor de doelgroep. Studenten hebben niet altijd veel te besteden en kunnen nu bijvoorbeeld kiezen voor goedkopere broodjes. Bijna elk college koop ik koffie en af en toe een broodje of tussendoortje. Ik ga liever naar de Spar voor koffie omdat daar bijna nooit wachtrijen zijn in tegenstelling tot de drukke koffiecorners. Als VITAM de kassa’s zou uitbreiden, zou ik zeker vaker bij hen koffie kopen.” AK