Dinsdagmiddag vond de jaarlijkse Erasmus Vitaal-sportdag plaats in het sportcentrum. Ruim honderd personeelsleden van alle faculteiten en ondersteunende afdelingen streden in 12 teams voor de gewilde wisselbeker. Na een afsluitende estafette en een BBQ in het Erasmus Sport Café, werden de winnaars bekend gemaakt.

Tussen 14.30 en 18.00 uur was het een drukte van jewelste in het Sportcentrum. Bezoekers van de sportschool wisten niet wat hen overkwam: er waren geen kluisjes meer beschikbaar, de sporthallen en sportcafé waren bezet met speelse attributen en overal liepen mensen met gekleurde shirts rond. Voor de zevende keer vond de sportdag voor EUR-medewerkers plaats, met als doel gezond eten en bewegen onder de aandacht te brengen.

Fanatiek

Naast de sportieve onderdelen badminton, beach volleybal en trefbal, werden er ook pubspellen gespeeld als Twister en Jenga. Service manager Martin van Schaijk van de afdeling ICT vindt het geweldig om zijn collega’s van een andere kant te zien. “De meesten van ons doen ondersteunend werk en zitten maar achter een bureau. Ik wist niet dat sommige collega’s zo fanatiek konden zijn. Heel leuk om te zien.”

De warming-up

Geen docenten

Toch viel het Van Schaijk op dat er maar weinig collega’s deelnamen. “Van de 2800 EUR medewerkers zijn er maar een paar honderd aanwezig. Waar zijn bijvoorbeeld alle docenten?” vroeg hij zich af.

Teambuilding

Niet alleen gezondheid stond centraal, maar ook teambuilding. Vooral tijdens het waterspel moest er letterlijk blindelings op elkaar worden vertrouwd. Robbie Nijse van de afdeling Onderwijs, Onderzoek & Studentenzaken (OOS), was enorm te spreken over zijn team: “Het gaat heel goed, want we hebben tot nu toe alle onderdelen gewonnen. We zijn echt een team en geen individuen. Hierdoor denk ik dat we gaan winnen.”

Het waterspel

OOS best

En deze voorspelling kwam uit. OOS veroverde de eerste plek en ging met de beker en medailles naar huis. Volgens teamcaptains Henry Greenfield en Jacomijn Verbruggen-Zoutewelle lag het succes in de aanpak: “Vorig jaar waren we laatste geëindigd en dat wilden we dit jaar écht niet. Onze slogan was dan ook dat we ervan konden uitgaan dat het niet erger kon dan vorig jaar.” De slogan is inmiddels vernieuwd naar “OOS west, prOOSt best.” CW (foto’s Arie Kers en Cherish Wirabangsa)