Het Van der Gootgebouw (M-gebouw) is woensdagmiddag rond half twee ontruimd na een brandmelding. Volgens een brandweerman ter plaatse had de dakisolatie vlam gevat.

Op het moment dat de brand uitbrak waren er meerdere collegezalen in het gebouw gevuld en zou er ook een tentamen aan de gang zijn geweest. Verschillende aanwezigen laten weten dat de evacuatie spoedig verliep. Brandweer, politie en bedrijfshulpverleners waren binnen enkele minuten ter plaatse.

De brand lijkt inmiddels geblust. Omstreeks half drie werden de brandslangen weer ingerold en opgeborgen. Hoe de brand ontstaan is, kon nog niet worden verteld. Wel lijkt het te zijn gebeurd op een plek waar gewerkt wordt aan de renovatie van het gebouw. Wanneer het gebouw weer wordt vrijgegeven is op dit moment nog niet bekend. TF

Update 15.30 uur: Het Van der Gootgebouw is inmiddels weer vrijgegeven.

De twee politie- en vier brandweervoertuigen waren snel ter plaatse.