Tijdens de lunch konden voetbalminnende studenten en medewerkers op het Erasmusplaza proberen van een afstandje van zo’n vijftien meter een bal in een container te schieten. Dat lukte vrijwel niemand.

Studenten van allerlei rangen en standen – onder wie zelfs een verdediger van Barendrecht dat topklasse speelt – deden tijdens het lunchuurtje verwoede pogingen de bal in de container te schieten. Maar keer op keer zeilden de ballen langs, over dan wel tegen de container.

Twee keer raak

Totdat de aanvoerder van het zesde elftal van Antibarbari, zonnebril op, sigaretje in de hand, met een tot dan niet eerder beproefde techniek – een hoge lob –  de bal wél in de afvalbak deed belanden. Te elfder ure liet UB-medewerker René Verwijmeren al met zijn tweede poging zien dat ook met een meer conventionele van schieten – een tamelijk hard getrapte boogbal – ook gescoord kon worden. Het leverde beide heren een tegoedbon voor een broodje op. Het voetbalevenementje was een promotieactie van Erasmus Sport. GvdE