In alle haast door glasscherven gereden op weg naar je ochtendcollege? Geen paniek, want vandaag werd aan de voet van het H-gebouw de fietsenmaker Campus Bikes geopend. Kun je na je college gewoon weer met de fiets naar huis.

Hoewel Campus Bikes –voorlopig alleen nog te herkennen aan de rood-blauwe ballonnenboog om de ingang – nauwelijks adverteerde, weten fietsers de zaak al direct te vinden. “We hebben niks te klagen, er zijn al flink wat studenten langs geweest vandaag”, zegt Dave Zwaan, die de fietsenreparatiezaak samen met zijn vader runt.

Volgens Zwaan is Campus Bikes beduidend sneller en goedkoper dan de doorsnee fietsenmaker in de stad. Zo kost het plakken van je band minder dan een tientje, terwijl er voor nog geen honderd euro ook tweedehands tweewielers verkrijgbaar zijn. Campus Bikes is de hele werkweek geopend van 8.00-17.00 uur. 

Meer weten? Zie www.czwaan.nl voor meer informatie. MvS