De Nederlandse University Colleges groeien als kool. En dat geldt voor die van Rotterdam niet minder. Twintig procent meer studenten betrekken het nieuwe gebouw in hartje centrum.

Het Erasmus University College (EUC) biedt een brede bachelor, waarin disciplines zoals die van de geesteswetenschap, sociale wetenschap en exacte wetenschap worden gecombineerd. Het EUC laat niet zomaar iedereen toe, maar selecteert de meest veelbelovende studenten. Sinds de oprichting van het eerste UC in Utrecht in 1997, groeide het aantal UC’s gestaag. Onder meer in Amsterdam, Middelburg en Tilburg kwam er eentje. Vorig jaar ging ook het Rotterdamse University College van start, in een prachtig gebouw aan de Nieuwemarkt, midden in de stad.

Groei van 20 procent

Ondanks dat studenten dubbel zoveel collegegeld betalen, waren er dit jaar zelfs zo’n 360 aanmeldingen in Rotterdam. Hiervan werd ruim een honderdtal toegelaten. Een groei van circa 20 procent ten opzicht van vorig jaar, zowel qua aanmeldingen als uiteindelijke toelatingen. Er volgt nog een tweede instroommoment in februari. Met deze cijfers, zegt uitvoerend manager Job van Maurik van het EUC, ligt de groei ‘mooi op schema’. Over twee à drie jaar hoopt het EUC uit te komen op 225 eerstejaars, waarmee de capaciteit van de exclusieve opleiding is bereikt. DR