Bodempje leggen: snelle hap op Grotekerkplein

Gisteravond werd de Eurekaweek feestelijk afgesloten met het eindfeest in Café de Beurs. Voor het spektakel losbarstte aten alle deelnemers samen een snelle hap op het Grotekerkplein, waar even daarna ook The Night of the Songs plaats zou vinden.

In tegenstelling tot de voorgaande avonden aten de Eurekaweekgangers donderdagavond niet bij één van de studentengezelligheidsverenigingen, maar met z’n allen bij de Laurenskerk. Daar konden de eerstejaars hun knorrende magen vullen met een lekkere zak patat van Bram Ladage of een wokmaaltijd met roerbakgroenten van Go-Tan. De frites van de oer-Rotterdamse patatboer waren duidelijk het populairst, maar de toekomstig studentes Beleid & Management Gezondheidszorg Ellen (19), Carlijn, Lotte en Michelle (allen 18) kozen voor een Aziatisch maaltje.

Lange rijen

“Constant dat barbecuevlees begon ons wel een beetje tegen te staan”, vertelt Ellen, die net als haar groepsgenootjes duidelijk toe was aan iets gezonders. “Toen we zagen dat je kon kiezen uit patat of noodles, was de keuze snel gemaakt.“

Wat op het hermetisch afgesloten Grotekerkplein opvalt, zijn de lange rijen voor de eetkraampjes. “Dat was die andere avonden ook al het geval, niet zo heel handig geregeld. Misschien hadden ze dat iets anders op kunnen lossen, maar dat is eigenlijk het enige minpuntje aan deze week”, geeft Carlijn aan.

Net de Achterhoek

Over de rest van de Eurekaweek zijn de vier dus zeer goed te spreken, zo beamen ook Lotte en Michelle, wonend in respectievelijk Brielle en Hellevoetsluis. “We kwamen hier in ons eentje in een vreemde stad, dat is best spannend. Nu hebben we een vriendengroepje, dat voelt toch een stuk vertrouwder bij de colleges.” Carlijn kwam zelfs helemaal uit het oosten van het land en is het roerend met Lotte en Michelle eens. “Door deze week voel ik me veel meer vertrouwd met mijn medestudenten. Vooral de biercantus vond ik erg gezellig: het was lekker lomp, dat deed me denken aan de Achterhoek, waar ik vandaan kom.”

Nadat ze ‘s avonds nog één keer zorgeloos kunnen feesten om de Eurekaweek af te sluiten, begint voor de dames ook de serieuze kant van het studeren. Ze staan er in elk geval niet alleen voor. MvS