Beschuitje met… eerstejaars aan lager wal

Korte nachten zijn onvermijdelijk tijdens de Eurekaweek. Omdat een beetje rust toch noodzakelijk is, neemt EM iedere dag de nacht door met een paar aankomend eerstejaars. Op de laatste dag van de Eurekaweek vindt het ontbijt plaats aan de Kralingse Plas.

Brak de zeilboot instappen, is dat wel een goed idee? Ondanks de kater is dat volgens eerstejaars bedrijfskundestudent Cas prima te doen. Zelfs het stuur overnemen en tegelijkertijd telefoneren lijkt hem goed af te gaan, ondanks dat het zijn eerste keer is. Toch was het vanochtend even schrikken. “Toen ik wakker werd gemaakt in de sporthal stapte ik zo één of ander busje in. Pas tien minuten later besefte ik dat ik niet wist waar het busje me eigenlijk heen bracht.”

Eigen slaapplek

De bestemming was het ontbijt aan de steiger bij de Rotterdamsche Zeilvereeniging (RZV) aan de Kralingse Plas. Of kunnen we beter zeggen de brunch? Tegen 10:00 waren er nog maar enkele eerstejaarsstudenten aanwezig en het bleef zo rustig tot vroeg in de middag. Ondanks de korte nacht is het Cas wel gelukt om op te staan, in tegenstelling tot zijn groepje. “Ik heb geen idee waar ze zijn. Waarschijnlijk allemaal nog hun roes uitslapen, alleen niet op hun eigen slaapplek…”

Slaap inhalen

Psychologiestudente Marlies en haar groepje hebben het ontbijt wel gehaald, maar zij zien gelegenheid om op de poefs hun slaap in te halen. Gisteren hebben ze gefeest bij Laurentius en SSR. “Ik heb maar vier uurtjes geslapen. Vandaag is de laatste dag van het programma, maar het lijkt alsof iedereen gisteren het hardst heeft gefeest!”  

Compleet kapot

En die mening deelt zij niet als enige. Veel studenten vinden het wel genoeg geweest en slaan behalve het ontbijt ook de rest van de dag over. Zo zegt bedrijfskunde student Barry ‘compleet kapot’ te zijn van de Eurekaweek en gaat hij nu met een behoorlijke kater richting huis. Hoe hij Eurekaweek in één woord zou omschrijven? “Slaperig!” CW