Bodempje leggen: kipspiesje bij Beurs

Om de feestelijke avonden door te komen, is het voor de Eurekaweekgangers uiteraard van belang om een goede bodem te leggen. Op woensdagavond konden ze genieten van een stadsbarbecue bij de zes verschillende kroegen van Sfeerhoreca. EM at een kipspiesje mee bij Café Beurs

Café Beurs is overdag een lunchroom, ’s avonds een luxe dinerlocatie en na tienen een populaire studentenkroeg in hartje centrum. Tegen vijven zag het terras zwart van de eerstejaars en deed de luide muziek, de drukte en de barbecue lucht vele voorbijgangers nieuwsgierig omkijken.

Droge kip

In tegenstelling tot het barbecuebuffet van gisteravond bij studentenvereniging NSR, was de kip deze keer goed doorgebakken. Alhoewel, te doorbakken volgens nieuwe IBCoM-studentes Katriona en Ece, die de kip maar droog vinden. De meningen lopen uiteen, want waar deze meiden de burgers van ‘supermarktkwaliteit’ vinden, beoordelen studiegenootjes Jana en Tessa de burgers met een negen. Wel zijn ze het ermee eens dat de aardappelsalade ‘overheerlijk’ is. Maar de biefstuk, zelfgemaakte friet en salade van de avond ervoor bij RSC, overtreft volgens Jana alle maaltijden die zij tot nu toe hebben gehad.

Verenigingsfeesten

Tijdens de maaltijd bespreken de dames de voorgaande avond. Katriona en Ece vingen achter het net bij Laurentius; vanwege de drukte kwamen ze niet meer binnen. Ook bij SSR was het zo druk dat de avond al om 2 uur eindigde. De rest van de groep was wel bij Laurentius en heeft het flink laat gemaakt. Dat is vanavond weer het plan, maar dan met z’n allen.

Karaoke

Terwijl de meiden vertrekken, lopen andere studenten juist de kroeg binnen. De ‘killerkaraoke’ is namelijk gestart. Een vijftal reeds aangeschoten eerstejaars danst op de bar. De DJ biedt vijftig euro om de eerste zangers op het podium te krijgen. Sushi en water wordt uitgedeeld, niet om te nuttigen, maar als munitie om de Guus Meeuwis onder de eerstejaars te bekogelen. Een nieuwe feestavond is officieel aangebroken en het drankfestijn is vroeg begonnen. Hoe zullen de katers morgenochtend aanvoelen? CW