Jonkies keken De Marathon

Veel bezoekers aan de Open Air Cinema van dinsdagavond waren 17 jaar, dus mochten niet meedoen aan de biercantus die tegelijkertijd in de M-hal plaatsvond.

Ongeveer 35 Eurekaweekdeelnemers verzamelden moed, dekentjes en poncho’s om op de trappen bij het Erasmus Paviljoen de avond door te komen. Een paar pittige buitjes moesten zij trotseren om  ‘De Marathon’ te zien; de oer Rotterdamse film over vier snackende en drinkende automonteurs die gaan trainen voor het gelijknamige evenement in eigen stad. De film was Engels ondertiteld.

Rode loper

Navraag onder de bezoekers leert dat het merendeel onder de 18 was, en dus niet kon deelnemen aan de biercantus. Maar deze Eurekaweekgangers hadden wél de eer om hun entree te maken over de rode loper van SG Erasmus en EM en om op de foto te gaan alsof het een heuse filmpremière betrof. Het resultaat is op 4 september terug te zien in de eerste editie van Erasmus Magazine.    

De crewers aan het werk op de rode loper

Estafette om warm te worden

Om warm te worden was er voorafgaand aan de film een estafette. Drie duo’s van elk een dame en een heer namen het al sprintend tegen elkaar op om de tas met sportspullen van Runnersworld te veroveren. LJ 

De winnaars van de estafette