Shinen in de Silo

Na een lange dag vol kennismakingen en activiteiten is het ’s avonds tijd voor datgene waar het gros van de Eurekaweekgangers het meest naar uitkijkt: feesten. Op de eerste avond was de Maassilo het toneel van een heuse Glow Party.

Op metrostation Maashaven, normaal gesproken niet een plek waar studenten massaal samendrommen, kijkt een groepje rechtenstudenten vragend om zich heen: “Laten we die groep maar volgen, zo te zien weten zij waar het is.” In de nabijgelegen Maassilo, waar vroeger enorme hoeveelheden graan werden opgeslagen, kwamen de eerstejaars maandag samen om hun studententijd in Rotterdam met een knalfuif in te luiden.

Bier, strandballen en gillende meisjes

Ondanks de zeer strenge uitsmijters, die ervoor zorgen dat sommige studenten hun halve tasinhoud vaarwel kunnen zeggen, zit de sfeer er al direct goed in. Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid komt dat door de niet geringe hoeveelheden bier, die de feestgangers voor, tijdens en na het avondeten bij de diverse verenigingen achterover hebben geslagen. Strandballen vliegen in het rond, gillende meisjes gaan op de schouders en er wordt enthousiast gezwaaid met allerlei lichtgevende attributen.   

Stampende housebeats

Hoewel er ook studenten te zijn die zichtbaar vermoeid zijn van al die indrukken en ervaringen in een grote, onbekende stad, heeft de overgrote meerderheid plezier en energie voor tien. Voor hun kunnen de stampende housebeats van de hoofdact Baggi Begovic niet lang genoeg uit de speakers blijven knallen. Om elf uur – eigenlijk veel te vroeg om het al voor gezien te houden – zit het erop, maar de avond duurt nog lang: de studentenverenigingen wachten reikhalzend op hun potentiële feuten. MvS