Bodempje leggen: vers vlees bij SSR

Om de feestelijke avonden door te komen, is het voor de Eurekaweekgangers uiteraard van belang een goede bodem te leggen. Daarvoor zijn ze welkom bij de studentengezelligheidsverenigingen, die op hun beurt nieuwe leden proberen te strikken. Tijdens de eerste maaltijd prikt EM een vorkje mee bij SSR.

Aan de kade van de Westersingel, tegenover de sociëteit Koinoonia van SSR, krioelt het op maandagmiddag rond vijf uur al van de mensen. Op de openingsdag van de Eurekaweek is het voor de kersverse studenten, die een flinke wandeltocht door Rotterdam in de benen hebben, tijd voor een stevige maaltijd.

‘Het hoeft allemaal niet zo gezond’

Voor Jesse de Win, Dennis van der Schuur en Robbie van Zeijl, drie achttienjarige studenten Economie en Bedrijfseconomie, is er weinig reden tot klagen. Zij houden van vlees, en dat is hier ruimschoots aanwezig. “Voor ons hoeft het allemaal niet zo gezond”, lacht Dennis, terwijl Jesse tussen het kauwen door iets over het vlees mompelt. “De worstjes, kip en hamburgers zijn prima. Alleen de spiesjes zijn wel wat taai.”

Aan het ruime assortiment salades lijken de jongens weinig boodschap te hebben. Op het bordje van Robbie prijkt een sneetje stokbrood met kruidenboter, maar dat lijkt er vooral voor de vorm te liggen. Opvallend is dat Dennis de maaltijd na een half bordje vlees – met daarbij een aanzienlijke hoeveelheid curry – al voor gezien houdt: “Ik zit flink vol, waarschijnlijk iets teveel bier op.”     

‘Eerst de puntjes, dan de feestjes’

Aan hun gezichtsuitdrukking te zien hebben Jesse, Dennis en Robbie, woonachtig in respectievelijk Papendrecht, Schiedam en het Westland, het uitstekend naar hun zin op het terras bij SSR. “Bij zo’n vereniging lijkt me wel wat”, beaamt Robbie. “Maar het is denk ik verstandiger om in het eerste jaar nog even thuis te blijven wonen, want dan moet je al je studiepunten halen.” Jesse valt zijn medestudent bij: “Eerst de puntjes, dan de feestjes.” MvS

SSR slaat zijn tenten op langs de Westersingel

Jesse, Robbie en Dennis: vleeseters pur sang

Een walhalla voor carnivoren