De roltrap naar Mandeville-3, college in de Theilhal, en tentamens in Van der Goot. Wen er maar vast aan, want binnenkort verdwijnen de letteraanduidingen op de campus en gebruik je dagelijks namen van mensen waar je nooit eerder van hoorde.

De gebouwen op de campus krijgen de naam van iemand die een relatie heeft of heeft gehad met de universiteit of de stad. De EUR wil op die manier ‘impactvolle personen’ eren. Zo werd het U-gebouw al enige tijd het Hatta Building genoemd, naar Mohammed Hatta, alumnus en een van de ‘founding fathers’ van de republiek Indonesië. Vanaf heden volgen ook acht andere gebouwen. De gebouwen die op termijn gesloopt worden krijgen geen naam.

Van Nobelprijswinnaar tot alumna

Onder de naamgevers bevinden zich onder anderen Nobelprijswinnaar Jan Tinbergen, de in Rotterdam geboren, laatmiddeleeuwse en welbekende humanist Desiderius Erasmus, en de invloedrijke jurist en kunstverzamelaar Piet Sanders. Gelukkig bevindt zich ook een vrouw in het gezelschap: Willemien van der Goot was in 1930 de eerste vrouw die promoveerde aan de Nederlandse Handels-Hoogeschool, voorganger van de EUR. Vanaf september is het de bedoeling dat de namen ook daadwerkelijk worden gebruikt. Voorlopig worden de ruimtes binnen de gebouwen nog wel aangeduid met letters, maar ook dat zal uiteindelijk verdwijnen.

Hieronder volgt de lijst met nieuwe namen en hier vind je meer over de naamgevers van de gebouwen.

A-gebouw – Erasmus Building

C-gebouw – Theil Building

H-gebouw – Tinbergen Building

L-gebouw – Sanders Building

J-gebouw – Bayle Building

M-gebouw – Van der Goot Building

T-gebouw – Mandeville Building

U-gebouw – Hatta Building

Het nog in aanbouw zijnde multifunctionele onderwijsgebouw naast de foodcourt zal Polak Building gaan heten. TF