Honderd jaar RSC in veertig foto’s

In veertig foto’s een beeld krijgen van honderd jaar het Rotterdamsch Studenten Corps. Dat kan vanaf maandag in de Universiteitsbibliotheek met de tentoonstelling ‘RSC Honderd jaar vriendschap voor het leven’.

Banieren van twee meter hoog met daarop vier foto’s zullen elk een decennium verbeelden. Behalve het beeldmateriaal zullen in vitrines historische documenten worden getoond, waaronder de illegale almanak uit 1942. In de oorlog mocht het RSC officieel niet bestaan, en daarom werd in de almanak de Senaat zonder hoofd afgebeeld om herkenning te vermijden.

Verzetshelf Frits Ruys

Bovendien komen er via de website van de Universiteitsbibliotheek een aantal verhalen beschikbaar over vrolijke en soms dramatische gebeurtenissen. Een voorbeeld van het laatste is Frits Ruys, de jonge verzetsheld die zelf de Tweede Wereldoorlog niet overleefde.  Voor de oorlogsperiode is een speciale serie van vaak zeer persoonlijke herinneringen verzameld op de website. LJ

Lees ook het artikel in EM over het RSC: ‘Honderd jaar vriendschap’.

Opening van de tentoonstelling is 18 augustus om 12.00 uur in de Meeszaal van de

Universiteitsbibliotheek.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.