De nieuwe cateraar VITAM heeft afgelopen weekend z’n intrek genomen op campus Woudestein. EM deed een rondje in De Company in het T-gebouw en trof alleen bedrijfskundigen: wat is hun eerste indruk?

Koen Smits, aankomend masterstudent Bedrijfskunde: “Het is al vier jaar prima. Oh…er is dit weekend een nieuwe cateraar begonnen? Niet opgemerkt. De appel smaakt in ieder geval prima.”

Youri Rijkhoff, aankomend masterstudent Bedrijfskunde: “Ik greep mis toen ik zocht naar mijn halveliterpak melk; nu moest ik het doen met een zelfgetapt ‘vaasje’. Geef mij dan maar een glas van een halve liter. Maar dat is het enige minpunt. De salade van couscous met champignons was goed, net als het broodje eiersalade. De prijs-kwaliteitverhouding is prima.”

Decoreer je salade met pestomayonaise of kruidenolie

Zoey Hasselo, tweedejaars IBA: “Het aanbod oogt frisser; het eten ziet er minder geproduceerd uit en er is meer werk gemaakt van de presentatie. Dat ik zelf een bakje yoghurt kan opscheppen of maar één plak ham kan pakken is handig, en het is goed dat VITAM minder afval wil produceren.”

Een boterham Nutella zit nog steeds in het assortiment, wel ter plekke smeren

Frank Wijen, docent strategisch management en ondernemerschap en houdt zich bezig met Sustainable RSM: “Het assortiment lijkt wat soberder dan bij Albron, maar de kwaliteit is beter. Bovendien lijkt VITAM het waar te maken om duurzaam te zijn; zelf je glas vullen met melk is daar een voorbeeld van.”

Luut Willen, derdejaars student Bedrijfskunde: “In principe is het allemaal hetzelfde als voorheen. Mijn salade is lekker, maar ik ben de moeilijkste niet.”

Hans Bruining, docent strategisch management en ondernemerschap: “Plastic moet VITAM helemaal niet meer aanbieden als de cateraar echt duurzaam wil zijn. Want als het er is, pakken mensen het.”

José Snoep, tweedejaars IBA: “De presentatie van het eten ziet eruit als La Place, helemaal niet als een schoolkantine. Ik had alleen verwacht dat het goedkoper zou worden, aangezien veel klanten Albron te duur vonden, maar dat lijkt niet het geval. Ik eet hier alleen als ik moet studeren; om echt lekker te eten ga ik naar het Foodcourt of het Paviljoen.” LJ/TF