Vorig collegejaar werd het contract met Albron opgezegd, omdat de cateraar studenten en medewerkers niet voldoende tevreden wist te stellen. De opvolger is inmiddels bekend: vanaf 5 juli neemt VITAM het stokje over.

De website van VITAM ziet er kleurrijk uit, met grote foto’s: een meneer die het mes in een makreel zet, iemand die verse vleeswaren snijdt en kromme komkommers. Verantwoord en gezond eten is het motto en dat wil VITAM ook op campus Woudestein laten zien. Het persbericht zegt nog weinig over het concrete aanbod, maar dat VITAM nadenkt over vers eten serveren en voedselverspilling verminderen,  kunnen we wel afleiden uit de website.

Verspilling

VITAM vindt het belangrijk om zo min mogelijk afval te produceren en verkoopt daarom geen verpakte plakken ham en kaas. Ook het zoete broodbeleg zit niet meer in eenpersoonsporties verpakt, maar in een weckpot waaruit je een portie kunt scheppen. In het kader van geen voedsel verspillen gebruikt VITAM tomaten en paprika’s die wellicht wat vervormd zijn naar de huidige maatstaven, maar net zo smaken als hun knappe broertjes en zusjes.

Aanbod nog niet bekend

Op het eerste oog maakt VITAM een sympathieke indruk, maar over prijzen weten we nog niets. Zowel de universiteit, als de cateraar zelf willen nog geen tekst en uitleg geven over het aanbod. Dat doet VITAM op maandag 23 juni om 10.00 uur; studenten en medewerkers kunnen dan de plannen van de cateraar horen.

Personeel

Of er iets gaat veranderen voor de cateringmedewerkers is nog onduidelijk. De universiteit en VITAM hebben nog niets gezegd over de positie van het personeel. Bij de vorige cateringovername, van Albron door Avenance, kon bijvoorbeeld een deel van het personeel niet het gewenste aantal uren blijven werken.

VITAM zal niet alleen het aanbod in de kantines in gebouwen H en T verzorgen, maar neemt ook de dienstverlening voor onder andere de koffiecorners en de vergaderservice op zich. LJ