De koepel van de multiculturele studentenverenigingen, KASEUR, is een petitie gestart voor een nieuwe gebedsruimte op de campus. In 24 uur werd de petitie meer dan vierhonderd keer ondertekend.

De gebedsruimte voor moslimstudenten en –medewerkers voldoet niet aan de eisen, vindt KASEUR, de koepel van de acht multiculturele studentenverenigingen aan de Erasmus Universiteit. De ruimte voldoet niet aan de huidige vraag, aangezien gebruikers vaak in de rij moeten staan voor ze kunnen bidden. Doordat de ruimte te klein is en er veel mensen tegelijkertijd willen bidden is het er te rumoerig. Het is niet toegankelijk genoeg voor studenten en medewerkers. Daarnaast is het er te onhygiënisch om te bidden, omdat er niet adequaat wordt schoongemaakt. Dat zijn de vier klachten die de koepel heeft over de huidige gebedsruimte op de begane grond van het N-gebouw. KASEUR wil dat de universiteit een nieuwe gebedsruimte beschikbaar stelt.

Sinds dinsdag 20 mei bestaat er een online petitie om te peilen hoeveel medewerkers en studenten een nieuwe gebedsruimte willen. Inmiddels is de petitie ruim vierhonderd keer ondertekend. Ook heeft KASEUR een standaardmail opgesteld die kan worden gebruikt om een klacht in te dienen over de gebedsruimte.

KASEUR wil op dit moment niet ingaan op vragen, omdat er gesprekken tussen de koepel en de universiteit gaande zijn over een nieuwe gebedsruimte. TF