Voor het eerst in ruim twintig jaar stelt de Erasmus Universiteit campus Woudestein open voor publiek. Tijdens het Open Campus Festival op zaterdag 24 mei kan iedereen mini-colleges volgen en de campus bekijken. Het festival wordt gehouden ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de EUR.

Het idee is dat buitenstaanders (van de gewone Rotterdammer tot de ouders van studenten) eigenlijk geen idee hebben wat zich daar ver in Kralingen afspeelt in al die grote gebouwen. Daarom houden ruim honderd wetenschappers, ondersteunend personeel en studenten die dag colleges, workshops en rondleidingen. De meeste praatjes van wetenschappers zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De onderwerpen lopen uiteen van: hoe straft een rechter kinderen, tot een workshop over ondernemerschap, maar ook een bezoek aan de boekenrobot van de UB en speed-daten met beveiliger Rinus staat op het programma.

Sporten

Een beetje vreemde eend in de bijt zijn de Generation Games die tegelijkertijd op de campus worden gehouden. Dit evenement laat deelnemers van verschillende generaties het tegen elkaar opnemen op sportief vlak. Dit evenement zou eigenlijk een week voor het Open Campus Festival op Woudestein zou plaatsvinden, maar omdat beide activiteiten zich op het algemene publiek in en om Rotterdam richten, werd besloten beide evenementen tegelijkertijd te houden.

De organisatie hoopt dat er zo’n duizend bezoekers op het festival af komen. Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken. Als het een succes wordt, krijgt het wetenschapsfestival mogelijk een vervolg. WG

Voor het volledige programma zie: www.eur.nl/opencampus