Studentenvereniging IQRA organiseerde op vrijdag 9 mei een netwerkevenement in de C-hal. Daarmee wilde de organisatie het belang van netwerken onder de aandacht brengen van multiculturele studenten.

Studenten, young professionals en bedrijven werden in het C-gebouw met elkaar in contact gebracht om opgedane netwerkvaardigheden in praktijk te brengen. Na een masterclass over netwerken door gastsprekers, konden deelnemers in gesprek gaan met recruiters van het Ministerie van Financiën, KPN, PostNL, ERiM, Ormit en Young Global People.

Meest onderschatte zakelijke vaardigheid

Het evenement werd georganiseerd door de multiculturele studentenverenigingen IQRA (EUR) en INSAN (Universiteit Utrecht). Het doel was om het belang van netwerken te benadrukken onder multiculturele studenten en starters. “Netwerken is de belangrijkste – en meest onderschatte – zakelijke vaardigheid” aldus de aanwezige gastspreker Melvin Tjoe Nij, oprichter en directeur van Young Global People.

Zichtbaarder worden

Fouad El Osrouti is penningmeester bij IQRA en is van mening dat deze vaardigheid minder leeft onder de minderheidsgroepen op de universiteit. De vereniging wil studenten aansporen om buiten hun eigen netwerk om zichtbaarder te worden naar het bedrijfsleven toe. Deze bijeenkomst was een eerste stap om een landelijke brug te vormen tussen het bedrijfsleven en studenten en starters met een buitenlandse achtergrond.

Graduate recruiter Letty Pulles van PostNL, met twee studenten

Eerste kennismaking

Voor vele aanwezige studenten en young professionals was dit een eerste kennismaking met netwerken. Hannan Taihiri (22)rondt deze zomer haarmasteropleiding Rechten af. Ze neemt deel omdat ze geen idee heeft welke stappen ze kan ondernemen om een netwerk te onderhouden en een bedrijf binnen te komen. “De avond was een leuke, leerzame manier om in een ongedwongen en informele sfeer het netwerken te oefenen met bedrijven.”

Meer diversiteit

Ook de recruiters waren aanwezig om meer diversiteit in het bedrijfsleven te stimuleren. Naast het profileren van de eigen organisatie en het aantrekken van potentiële sollicitanten, hielden zij adviesgesprekken met deelnemers over hoe zij het beste gebruik kunnen maken van contacten en hoe zij hun multiculturele achtergrond als voordeel kunnen inzetten om zichzelf te onderscheiden. CW/foto’s: Siham Al Hahaoui

Expert recruiter Ernestiene Balm van het Ministerie van Financiën in gesprek met een student