Je bestuurspak naar de stomerij brengen, internetbestellingen laten bezorgen of de laatste gadgets op de kop tikken? Daar hoef je straks misschien niet eens de campus meer voor af.

De EUR is op zoek naar retailers om zich te vestigen op het vernieuwde campusterrein. Via een poll kon je aangeven welke winkel volgens jou niet mag ontbreken.

Metamorfose

De grote metamorfose van de EUR-campus is nog volop gaande, maar studenten en medewerkers van de universiteit kunnen nu alvast aangeven welke winkels zij straks willen zien op het universiteitsterrein. In het Hatta-gebouw en het multifunctionele onderwijsgebouw (MFO), waarvan de bouw deze maand begint, is ruimte gereserveerd voor een aantal non-food winkels. Medio 2015 moeten de winkels hun deuren openen.

Van gadgetwinkel tot miniwarenhuis

Via een poll inventariseert de EUR de voorkeuren van studenten en medewerkers – van een boekwinkel tot gadgetwinkel en van een studentenbank tot miniwarenhuis. “De resultaten zijn leidraad voor het selecteren van ondernemers”, licht Amanda Hanemaaijer, Projectmanager en beleidsmedewerker van het Erasmus Facilitair Bedrijf, toe. “Daarnaast is alvast via diverse kanalen een oproep gedaan aan geïnteresseerde ondernemers om zich hier te melden.”

Fietsenmaker

Een veelgehoorde suggestie via de poll is de vestiging van een fietsenmaker op de campus en een servicepunt voor PostNL. Hanemaaijer: “We zijn daarom al in gesprek met fietsenmakers, en ook het servicepunt nemen we mee in de selectie van ondernemers.”

De poll staat nog tot eind deze week open voor suggesties. De uitkomsten ervan zullen kort erop via dezelfde pagina worden gepresenteerd. EH