Op de veerboot

Om de hoek van de EUR legt sinds 16 april een veerboot aan. De pont brengt studenten en medewerkers dagelijks van Feijenoord naar Kralingen en terug. EM ging een middagje mee.

Tom van der Heijden (20) student Econometrie

“In mijn eerste studiejaar vond ik het naar de campus fietsen nog best een uitdaging, aangezien ik aan de andere kant van de brug woon. Ik ben er wel aan gewend geraakt, maar toen mijn huisgenoot mij vertelde over de veerboot was ik wel degelijk nieuwsgierig of het nuttig kon zijn. Tot nog toe heeft het de reis gemakkelijker gemaakt. Ik ben nog steeds even lang onderweg, maar het is  een groot verschil dat ik minder hoef te fietsen. Het is dus is net een pauze tussen het fietsen in.”

Liselotte Postma (32) docent strafrecht bij de Erasmus School of Law

“Als het zonnig is, kan het best wel plezierig zijn om de veerboot te nemen. Ik zie mijzelf dit vaker doen als het jaar vordert. Het is een prettige ervaring: je kunt ontspannen tussen de fietsritten in en de stad bekijken vanaf het water. De rit zelf is ongeveer acht minuten lang, dus mensen hoeven maar zelden lang te wachten voordat de boot aan hun kant aanmeert. Ik zal het waarschijnlijk meer gebruiken als de winter er eenmaal is want het weer is nu goed om te fietsen maar het is ook heerlijk om de pont te gebruiken op een zonnige dag.”

Carl Kars (23) student Bedrijfskunde

“De veerboot is een erg goed idee. Ik woon niet in Zuid, maar ik had zin om na college naar de markt in Zuid te gaan en bedacht me dat deze pont mijn reistijd zou halveren. Het is de eerste keer dat ik met de pont reis. Tot nog toe is het een goede ervaring. Het weer is heerlijk en uitrusten op een boot met dit uitzicht is fantastisch. Je kunt de Maashaven in de verte zien en verschillende soorten schepen voorbij zien varen in de zon. Ik ben blij dat mijn huisgenoot mij hierover heeft getipt. Het is zonde dat dit niet meer wordt gepromoot.” NAH