Netwerken, trainingen volgen en kennis delen: met Young@EUR hopen de oprichters de carrière van jonge medewerkers van de Erasmus Universiteit beter te ondersteunen. Op 6 mei organiseert de nieuwe organisatie een kick-off lunch voor alle EUR-werknemers onder de 36 jaar.

“Veel vrienden van me hebben een speciale jongerenorganisatie binnen hun bedrijf”, vertelt Sabine Reeder, een van de initiatiefnemers van Young@EUR en medewerker bij het Erasmus Programme Bureau (de nog lopende projecten van BV2013). “Dat wilde ik ook graag op de universiteit. Elkaar leren kennen betekent van elkaar kunnen leren en beter weten wat er elders speelt.”

Verbinden

Samen met een drietal andere jonge medewerkers startte Reeder Young@EUR, een netwerk voor EUR-medewerkers tot en met 35 jaar oud. Zowel wetenschappelijk medewerkers als ondersteunend personeel is welkom om zich aan te sluiten.

“We willen aandacht besteden aan de ontwikkeling van de carrière voor starters, netwerkvaardigheden ontwikkelen en gezamenlijk workshops kunnen volgen”, licht Reeder toe. “Dat gaan we doen met workshops en lezingen, maar ook lunches en borrels. Als je elkaar persoonlijk kent, krijg je dingen makkelijker voor elkaar. En nu beurzen voor onderzoek steeds vaker multidisciplinair onderzoek vragen, is het handig dat promovendi van verschillende disciplines elkaar ook leren kennen.”

Goede werkgever

In veel grote bedrijven is een dergelijk jongerenonderdeel gebruikelijk, maar de universiteit heeft nog geen overkoepelende organisatie die jonge medewerkers vanuit alle hoeken met elkaar in contact brengt. Volgens Reeder kan de EUR zich met dit programma beter profileren als goede werkgever en ambitieuze werknemers aan zich binden.  

De oprichters hadden Pauline van der Meer Mohr, voorzitter van het College van Bestuur, meteen aan hun zijde. Van der Meer Mohr heeft toegezegd de eerste bijeenkomst van Young@EUR te sponsoren en zal zelf het openingswoord bij de kick-off doen. Op de bijeenkomst zullen ideeën worden geïnventariseerd bij geïnteresseerde jonge werknemers en kunnen potentiële bestuursleden zich aanmelden om de organisatie verder op te zetten. EH