Tussen Kralingen en Feijenoord vaart sinds gisteren een veerpontje voor fietsers en voetgangers; ideaal voor medewerkers en studenten die van Zuid naar de universiteit komen.

Voortaan hoef je niet meer om te rijden met je fiets om aan de andere kant van de Maas te komen: op 14 april werd een nieuwe veerpont voor fietsers en voetgangers in gebruik genomen op een steenworp afstand (ca. 300 meter) van de Erasmus Universiteit. Op werkdagen vaart de Waterbus, lijn 19, heen en weer tussen de Plantagelaan (wijk De Esch, aan de kade bij roeivereniging Nautilus) en de Piekstraat (Persoonshaven, Rotterdam-Feijenoord). Binnen 8 minuten sta je aan de overkant.

Kortere reistijd

De nieuwe oeververbinding kan de reistijd voor studenten en medewerkers die van Zuid naar de universiteit komen, verkorten. Bovendien kan de veerpont een alternatief zijn voor de drukke Van Brienenoordbrug. 

De nieuwe fietsveerverbinding Kralingen – Feijenoord is een project van minimaal 3 jaar en heeft als hoofddoel bij te dragen aan een netwerk voor langzaam verkeer tussen de oevers van de Nieuwe Maas.

 De Waterbus vaart van maandag tot en met  vrijdag tussen 07.07 u. en 18.52 u. Je kunt er terecht met de ov-studentenkaart, met de ov-chipkaart (enkele reis € 0,98), of je kunt een los kaartje kopen aan boord (enkele reis € 1,00 – pinnen is niet mogelijk). De fiets mag gratis mee. Van 14 tot en met 21 april 2014 is de oversteek gratis. Van 22 april tot en met 30 mei 2014 betaal je alleen voor de heenreis en is de terugreis gratis.

Passagiers van de veerpont gaan aan boord op de openingsdag