Vanaf 8 april kan er op de campus niet meer worden gewerkt met Internet Explorer 8. Omdat Microsoft stopt met de ondersteuning van Windows XP is de browser niet langer veilig.

Microsoft stopt per 8 april met de ondersteuning van Windows XP, waardoor fouten en veiligheidslekken niet zullen worden gerepareerd. Veel computers op de Erasmus Universiteit draaien echter nog op XP. Het lukt SSC-ICT niet om voor 8 april alle werkplekken te voorzien van Windows 7. Daarom heeft de ICT-afdeling een aantal maatregelen genomen om de veiligheid te waarborgen.

Zo worden malafide websites en onbekende applicaties geblokkeerd. De maatregel waar werknemers het meest van zullen merken, is de blokkade van Internet Explorer 8. Het is wel mogelijk om websites van de universiteit te bereiken via IE8, maar voor al het andere internetverkeer zullen andere browsers moeten worden gebruikt. Als alternatief voor Windows XP kan gewerkt worden met de Remote Desktop van @wEURk. TF