De VVD ziet de opzet van het EFR/EenVandaag-fractievoorzittersdebat, komende maandag op de Erasmus Universiteit, niet zitten. Vandaag maakte VVD-campagneleider Klaas Dijkhoff bekend dat de partij niet zal deelnemen. Dat meldt het ANP.

De verklaring van de partij luidt als volgt: “De door de organisatie gekozen opzet en insteek gaf niet alle partijen evenveel gelegenheid duidelijk te maken waar zij voor staan in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen en bood onvoldoende toegevoegde waarde in relatie tot andere landelijke debatten in deze lokale verkiezingscampagne.”

Na het afzeggen van VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra nemen nu nog de fractievoorzitters van de PvdA, SP, CDA, D66 en ChristenUnie deel. Het debat wordt georganiseerd door de Economische Faculteitsvereniging Rotterdam (EFR) en EenVandaag en vindt maandag 17 maart plaats in de aula. Het wordt live uitgezonden op Nederland 1.

Niels Tigges, activities officer van de EFR: “Ik heb contact gehad met EenVandaag en die bevestigen de berichtgeving. Volgens de eindredacteur ziet de VVD vooral het deel over de zorg niet zitten.” Tigges baalt dat de liberalen hebben afgezegd. “Het is jammer dat deze regeringspartij er niet bij is. Het zou leuk zijn om de zes grootste partijen te verwelkomen op de campus van de Erasmus Universiteit. Maar ik denk niet dat de afzegging zorgt voor een minder groot spektakel.” TF