Al een paar weken kun je er je koffie, broodje of snack halen, maar sinds gisterenmiddag 15.30 uur is het officieel: de nieuwe Erasmus Food Plaza is geopend. Tijd voor gratis ijsjes en champagne tussen de colleges door.

“Studenten lopen onder het L-gebouw door alsof het altijd al zo ging, maar vroeger liep je hier nog gewoon tegen een muur”, vertelt Els Decanniere van Campus in Ontwikkeling. En dus lopen decanen Suzan Stoter (ESL) en Dick Douwes (ESHCC) samen met Bart Straatman (lid van College van Bestuur) symbolisch onder een boog ballonnen bij het gebouw door. Een paar gekleurde ballonnen vliegen de lucht in, een even grote groep fotografen legt het drietal vast. De opening is een feit.

Proeverij

Binnen wordt het evenement gevierd met een proeverij, waar vooral lokale ondernemers en enkele medewerkers van de universiteit zich hebben verzameld rond de broodjes geitenkaas met mangochutney en verse jus. Buiten staat een opblaasbare klimwand, maar op een paar studenten na waagt niemand de klim.

Alleen eten, niet studeren

Voor de meeste studenten lijkt de nieuwe food plaza inmiddels al te zijn ingeburgerd, getuige de volle bankjes in het centrale plein. Ondanks de gratis champagne en de bordjes ‘alleen eten, niet studeren’, wordt er achter de laptops onverstoorbaar doorgewerkt. EH

vlnr: Suzan Stoter, Bart Straatman en Dick Douwes (foto: @erasmusnieuws)