Anne Kielman, tweedejaars Sociologie en Filosofie, mag zich sinds woensdag 5 februari de nieuwe campusdichteres van de universiteit noemen. Kielman (19) neemt hiermee het stokje over van Umeu Bartelds die hiervoor twee jaar campusdichter was.

Kielman is na de uitverkiezing in het Erasmus Paviljoen aangenaam verrast. Ze had niet verwacht te winnen, en twijfelde zelfs of ze wel mee zou doen aan de verkiezing. “De gedichten die ik schrijf zijn heel persoonlijk, het is best spannend om daar mee naar buiten te treden.” Het waren vrienden die haar overhaalden toch mee te doen. Het was haar leraar Nederlands op de middelbare school die aan aanraadde ‘meer te doen’ met haar talent voor dichten.

Poëzie niet genoeg aanwezig

Ze heeft er zin in om campusdichteres te zijn, hoewel ze nog geen strak omlijnd plan heeft voor de komende tijd. “Maar ik vind poëzie niet genoeg aanwezig op de universiteit, daar mag best wat meer aandacht voor komen”, vindt ze in ieder geval al wel.

Ongepolijst

De jury noemde de gedichten van Kielman ‘ongepolijst’ en misschien technisch niet perfect, maar haar gedachten hadden van alle inzendingen ‘de mooiste zinnen’. Kielman won behalve een bos bloemen, ook een workshop dichten van de Rotterdamse stadsdichter Daniel Dee. De wedstrijd werd georganiseerd door SG Erasmus. Kielman is de vierde campusdichter van de Erasmus Universiteit. WG (foto: Arie Kers)