Tevreden met de foodcourt?

Vorige week openden de nieuwe Food Plaza en de Spar supermarkt officieel hun deuren. EM recenseerde de foodcourt al uitgebreid, maar wat vinden andere klanten er eigenlijk van?

Suzanne Poutsma (25), wetenschappelijk docent Burgerlijk Recht bij de Erasmus School of Law

“Zo vaak ben ik hier nog niet geweest, maar de eerste indrukken zijn prima. Het is een hele verbetering ten opzichte van Albron: je hebt veel keus en de sfeer is leuk. Zo’n foodcourt maakt de campus wel een stuk aantrekkelijker, vooral voor internationale studenten die hier op de campus komen wonen. Het brengt wat meer leven in de brouwerij; zeker in combinatie met het Erasmus Paviljoen is het nu echt een sfeervolle campus aan het worden. Het was voor de EUR ook wel nodig om met zijn tijd mee te gaan, en dat is prima gelukt.

De biologische broodjes van New Fork vind ik echt een aanrader, die kom je niet overal tegen. Misschien is het wel wat aan de dure kant hier, maar er zijn genoeg alternatieven op de campus. Voor grote groepen is het misschien makkelijker om in het H- of T-gebouw te eten, omdat je daar waarschijnlijk sneller klaar bent. Hier wordt je maaltijd vers bereid, waardoor je soms wat langer zal moeten wachten. ”

Eva Wesseloo (22), derdejaars Criminologie en Iris Nijman (21), tweedejaars Rechten

Eva: “Mijn tosti smaakte goed, het personeel was vriendelijk en ik werd snel geholpen. Wel was-ie aan de dure kant, bijna twee keer zo duur als bij Erasmus Sport, waar ik zelf werk. Maar dat zit iets meer afgelegen op de campus, en is vooral bedoeld voor een snelle hap voor of na het sporten. Hier kom je ook echt om even lekker te zitten.

De sfeer is uitnodigend, met veel licht en een aantal gezellige hoekjes. Die had je nauwelijks in de oude mensa. Voor mijn gevoel was die een stuk massaler, meer een echte kantine. Bovendien is het eten hier een stuk lekkerder en gevarieerder. Albron vind ik niks, het aanbod was beperkt en de prijs-kwaliteitverhouding was ook niet goed.”

Iris: “De foodcourt is inderdaad een mooie, centrale plek om samen te komen. Zo’n plek had je niet echt meer na het verdwijnen van de mensa, maar nu weer wel en dat is fijn. Je ontkomt niet aan wat hogere prijzen denk ik, omdat de restaurantjes waarschijnlijk een flinke huurprijs moeten betalen om zich hier te vestigen. Toch ben ik niet van plan om hier elke dag te lunchen, dat wordt nogal prijzig. Voor de momenten waarop je wat minder te besteden hebt, zijn er gelukkig nog genoeg andere opties. Zo ben ik blij met de nieuwe Spar. Daar kun je voor weinig geld iets kopen om de dag door te komen, of nog snel wat inkopen doen voor je avondeten.”

Olaf Smit (18), eerstejaars Bedrijfskunde

“De foodcourt is erg mooi geworden, de vormgeving is straks en modern, maar wel gezellig. Het eten is van hoge kwaliteit en het aanbod is ook gevarieerd. Dit keer heb ik de noedels geprobeerd, erg lekker. De komende tijd ga ik de andere restaurantjes één voor één af om ze te testen. Voor een bak noedels vind ik 5 euro trouwens niet echt duur, een vrij normale prijs als je het mij vraagt. Soms is het wel eens lastig om hier een plekje te vinden, maar zo gaat het nou eenmaal als je zoveel leuke restaurants dicht bij elkaar hebt.

De eerste maanden dat ik hier studeerde, vond ik het aanbod nogal mager en niet gevarieerd. Nu is de variëteit erg goed, wat de campus zeker aantrekkelijker maakt. Hiervoor at je overal min of meer hetzelfde, nu kun je echt eten waar je trek in hebt” MvS