EM recenseert deze week elke dag één van de vijf aanbieders in het foodcourt. Vandaag: salade van New Fork.

Wat: een organic pasta deluxe salad, een chai tea latte en een royal yelly shot.

Prijs: €4,99 voor de maaltijdsalade is aan de prijzige kant, maar het vult prima. Prijzen van de drankjes zijn vrij standaard.  

Wachttijd: Ik was direct aan de beurt en werd snel en vriendelijk geholpen.

Smaak: Lekker, maar niet heel bijzonder. Rocket lettuce, real Parmasan cheese en organic fusilli pasta klinkt beter dan het is, maar toegegeven het is verser en smaakvoller dan de Albert Heijn-salades, en dan het aanbod van de oude cateraar Albron natuurlijk. De sneetjes brood waren wel wat droog. De royal yelly shot zit in een eng, medicijnachtig flesje en smaakt naar vloeibaar stuifmeel. Vast wel gezond, maar de beloofde energie (‘for both the queen bee and you’) krijg je er helaas niet van. En sorry, maar je kunt beter wat meer neertellen voor een chai tea latte bij de Starbucks. Deze is echt veel te zoet en dus misselijkmakend.

Bijzonderheden: Grote keuze aan broodjes, soepjes, salades, drankjes en zoetigheden, en allemaal enorm organic, natural en fairtrade.

Zitplaatsen:These taste lunch-extenders are the thing for real quality timers’, staat op het menu te lezen over de salades. Maar helaas, de comfortabele bank en ook de paar andere plekken zijn al bezet.

Eindoordeel: 7.

Thessa Lageman