We hebben er iets langer op moeten wachten dan gepland, maar sinds gisteren is het foodcourt open. EM recenseert deze week elke dag één van de vijf aanbieders. Vandaag: Satebar.

Wat: Sate Ayam (kipsaté) met gebakken rijst

Prijs-kwaliteit verhouding: 4,50 euro voor een aardig volle bak pittig gebakken rijst, wat friemels komkommer en rauwe ui, twee gevulde stokjes kippenvlees met pindasaus én een stuk kroepoek. Qua hoeveelheid en prijs niet gek in vergelijking met andere happen op het foodcourt; de maag is goed genoeg gevuld voor de lunch

Wachttijd: rond de drukke lunchtijd een minuut of 5

Smaak: de gebakken rijst is goed pittig en het kippenvlees mals. De pindasaus is zacht, misschien wat aan de flauwe kant

Bediening: Vriendelijk, nog een beetje nerveus, maar ze waren op moment van bestellen pas één uur open. Het systeem met het afroepen van namen als de bestelling gereed is, is een aanslag op de stem van de kleine dame achter de toonbank; dus hou je oren goed open.

Bijzonderheden: Je kunt ook ketjapsaus nemen in plaats van pindasaus, en witte rijst of brood in plaats van gebakken rijst. Verder is de saté er ook van varkens- en lamsvlees en vegetarisch, en zijn er hele maaltijden verkrijgbaar voor een redelijk prijs. Ben wel benieuwd of de afzuigkappen roosterdampen goed kunnen wegwerken. En je kunt van je placemat een kraanvogel vouwen – als je handig bent tenminste

Zitplaatsen: Mooie bamboetafels en lampen geheel in Oosterse stijl

Eindoordeel: 8

Wieneke Gunneweg