We hebben er iets langer op moeten wachten dan gepland, maar sinds vandaag kun je je broodje, salade, sapje, sateetje of koffie halen in het foodcourt aan de plaza. EM recenseert deze week elke dag één van de vijf aanbieders: Allereerst: Tosti world.

Wat: Ontbijtspecial met tosti ham-kaas en een koffie (ook om mee te nemen)

Prijs-kwaliteit verhouding: 3,75 euro – goede deal voor een snel ontbijt, maar ik betwijfel of je het ermee redt tot de lunch (ook al kun je kiezen voor bruin brood)

Wachttijd: Om half twaalf was ik meteen aan de beurt en in twee minuten was mijn bestelling klaar

Smaak: Tosti hapt goed, door de krokante boterhammen en de smaak is prima, al zou een extra plak kaas niet gek zijn. Twee dunne plakjes kaas en één plak ham voor drie boterhammen is aan de zuinige kant

Bediening: Aardig en snel. Bij uitzondering kreeg ik een cappuccino in plaats van normale koffie – da’s nou service

Bijzonderheden: Eet je je tosti ter plekke, krijg je ’m mee in een aluminium cakeblik. Dat ziet er leuk uit, maar neemt (te)veel plek in op de kleine tafeltjes. Bovendien weet ik niet waar ik mijn curry of ketchup moet laten, in het blik? Niet zo handig om in te dopen, een bordje is praktischer

Zitplaatsen: Echt lang zul je niet zitten op de vrij harde krukjes en bankjes van steigerhout met oranje kussens, maar voor een snelle lunch is het een gezellige hoek

Eindoordeel: 7

Lindemarie Jongste