In 2013 waren er wereldwijd meer vluchtelingen dan ooit gemeten door de Verenigde Naties. Daarom staat deze kersteditie van Erasmus Magazine helemaal in het teken van vluchten. Lees in dit nummer onder andere over:

Mardjan Seighali (49), die op haar zeventiende belandde in een Iraanse gevangenis. Pas jaren later kon zij het land ontvluchten en, mede dankzij de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, in Nederland gaan studeren. Nu is ze directeur van datzelfde UAF. EM sprak haar over haar vlucht uit Iran en hoe ze dankzij het UAF in Nederland een toekomst kon opbouwen.

Over wie hebben we het eigenlijk als we spreken over vluchtelingen? Hoeveel vluchtelingen komen er naar Nederland, waar komen ze vandaan en waarom vluchten ze? En wat is precies het verschil tussen een asielzoeker, een vluchteling en een illegaal?

Mensen die op  de EUR studeren en werken en  hun vaderland moesten ontvluchten. EM portretteert er een aantal. Maar we spreken ook campusbewoners die om een hele andere reden vluchten. Voor kerst bijvoorbeeld, of voor Nominaal is Normaal.

Pak de kersteditie vandaag uit de bakken of lees hem hier online. Veel leesplezier!