Er dreigt een tekort aan bedrijfshulpverleners (BHV’ers) op de campus. Hoewel er geen acute zorgen zijn, roept de BHV-afdeling medewerkers op zich aan te melden.

Op het moment is er nog geen sprake van een tekort, maar een aantal BHV’ers heeft aangegeven te stoppen en de campus zal in de toekomst steeds langer open zijn. Nu zijn er een kleine tweehonderd medewerkers die ingezet kunnen worden bij calamiteiten. Een groot deel daarvan is ontruimingsmedewerker, die zijn er twee voor iedere verdieping in alle gebouwen, of EHBO’er. Er zijn 24 BHV’ers die breder inzetbaar zijn, en dat moeten er meer worden. Als het aan hoofd BHV Harmen Rebel ligt worden het er 32, waarvan een aantal ook buiten kantooruren inzetbaar is.

Calamiteiten

BHV’ers worden ingezet bij calamiteiten voordat professionele hulpdiensten ter plaatse zijn. Ze blussen bijvoorbeeld een beginnende brand, verlenen eerste hulp en assisteren bij een evacuatie. Iedere BHV’er krijgt een tweedaagse opleiding om deze taken uit te kunnen voeren.

Geen onveilige campus

Rebel maakt zich voorlopig nog geen zorgen over de veiligheid van de campus. “Uiteindelijk zou een tekort aan BHV’ers wel kunnen betekenen dat de campus onveiliger wordt, maar zo’n vaart zal het niet lopen.” Voorlopig kan de beveiliging het tekort buiten kantooruren opvangen. TF