Ben jij het grammaticatalent van de EUR? Dan kun je op maandag 16 december meedoen aan het Groot Erasmus Dictee der Nederlandse Taal.

“Als ik spiksplinternieuwe suède molières of brogues moet inlopen, wil ik tegelijkertijd blootsvoets een mangrovebos in de afrotropische ecozone binnendringen. Spring-in-’t-veldleeuweriken in ruilverkavelde weiden doen mij verlangen naar de smaragdgroene valleien in Papoea waar een variëteit aan kasuarissen tussen de clangebieden weidt.”

Dit was een van de zinnen in het Groot Dictee der Nederlandse Taal van vorig jaar. Volgende week, op woensdag 18 december, is de editie van 2013. Ter voorbereiding organiseren SG Erasmus, het Taal- en Trainingscentrum en de Universiteitsbibliotheek het Groot Erasmus Dictee der Nederlandse Taal, speciaal voor EUR-studenten en -medewerkers.

Het is voor het eerst dat er een Dictee wordt georganiseerd op de EUR. De jury kijkt op de avond zelf de dictees na en de beste deelnemers maken kans om een e-reader te winnen. Dus denk je een grammaticagenie te zijn, of wil je oefenen om Helmut Lotti en Co Adriaanse te verslaan? Aanmelden voor het dictee kan hier. TF