70-plussers mogen blijven

70-plussers mogen toch blijven surveilleren bij tentamens. Eerder werd de maximale leeftijd verlaagd van 75 naar 70 jaar, maar dat besluit is nu ingetrokken.

Grote ophef ontstond in oktober, nadat de maximale leeftijd werd verlaagd naar 70 jaar. 70-plussers die al in dienst waren hoefden niet direct weg. De universiteit wilde de tentamenorganisatie professionaliseren, en oudere surveillanten zouden minder goed functioneren. “Bij een professionele organisatie van de tentamens hoort een zo fit mogelijk team van surveillanten”, zei persvoorlichter Jacco Neleman in oktober tegen EM.

Leeftijdsdiscriminatie

Het besluit leidde tot woede bij de Rotterdamse PvdA. Raadslid Zeki Baran, woordvoerder participatie en emancipatie, stuurde een brief naar het College van Bestuur, waarin hij opriep te selecteren op kundigheid en niet op leeftijd. Ook in de Universiteitsraad werden twijfels geuit over leeftijdsdiscriminatie.

Gisteren werd bekend dat de maatregel van tafel is. Dat zei Ton van der Pijl, secretaris van het College van Bestuur, gisteren tegen de Universiteitsraad. Ook nieuwe surveillanten mogen dus weer ouder dan 70 jaar zijn. TF

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.