Na dagen voorbereidingen om de UB om te toveren tot een club en een run op kaarten voor de centennial party, was het gisterenavond dan eindelijk zo ver. 2500 studenten vierden het 100-jarig bestaan van de universiteit.

Het aantal leek iets te optimistisch, want het naar binnen gaan en je jas ophangen was een uitdaging en naar de WC gaan (vooral voor de dames) een langdurig proces. Gelukkig maakten de artiesten zich waar, de muziek was goed. Bakermat, Goldfish, Nico Pusch en Prosper Rek deden wat ze moesten doen. Er werd gedanst en iedereen leek het naar zijn zin te hebben. De locatie was leuk, maar het was nog steeds duidelijk de UB alleen werd er dit keer niet aan het stilte mandaat gehouden. Daarnaast was er een friterie voor de liefhebber, al moest je daar ook weer voor in de rij. Het hoogtepunt van de avond was zeker de muziek en de sfeer, want die zat er goed in. Of dit het feest van de eeuw was? Misschien wel, laten we hopen dat de studenten die €50 euro voor het kaartje betaalden dat in ieder geval wel vonden. JvdV/foto’s door Arie Kers

 Het licht was al van ver te zien. Handig voor de student die normaal niet op de campus komt.

Het managementteam van de UB is er klaar voor. 

Veel studenten kwamen naar de avond vanwege de grote namen.

Die hebben het ook waargemaakt, ze draaiden fantastisch.

Iedereen wilde bij het feest zijn, of deze mensen ook 50 euro voor een kaartje hebben betaald, is niet bekend.

2500 studenten in de UB ziet er dus zo uit. Het is vol, maar wel gezellig.

Bij een 100-jarig bestaan kan confetti natuurlijk niet ontbreken.

Je vriendinnen moest je goed vasthouden, want als je ze kwijt raakte was het een zoektocht om ze terug te vinden. Gelukkig kwam je altijd wel een andere bekende tegen.

De alcohol vloeide rijkelijk, weer eens wat anders dan alle cafeïne die er normaal in de UB wordt genuttigd.