Centennial Party: dronken en groots

Ruim 2500 bezoekers vierden op 7 november het honderdjarig bestaan van de universiteit in de UB. Hoe was het ‘feest van de eeuw’?

Ka-Chun Lo (21), eerstejaars Bedrijfskunde

“Voor het beschrijven van de Centennial Party heb ik aan twee woorden genoeg: dronken en groots. Volgens mij had iedereen veel te veel gedronken. Ik zelf ook, dus van de artiesten kan ik me weinig herinneren, behalve dan dat ik Goldfish heel chill vond om naar te luisteren. Wel heb ik een paar vreemde dingen heb meegemaakt. Zo werd ik in de enorme menigte regelmatig betast, volgens mij waren sommige mensen zo ver heen dat ze dachten dat ik een klein Chinees meisje was. Ook kreeg ik nog een bal tegen m’n hoofd – geen idee waar die vandaan kwam – en is er flink wat bier over me heen gegooid.

De locatie had iets heel stouts, want normaal gesproken mag je hier natuurlijk niet drinken en al helemaal geen herrie maken. Het was een complete chaos, maar wel erg leuk. En voor mij was het helemaal gratis, want ik heb mijn kaartje via de ‘like & share’-actie van de ESE op Facebook gewonnen.”

Marlot van ’t Hof (22), masterstudent Health Care Management

“Het feest was superleuk, behalve in het begin bij de garderobe, waar het behoorlijk duwen en trekken was. Verder was het onderling heel gezellig, het was één grote, vrolijke massa. De alcohol zal daarbij wel een rol hebben gespeeld, want daar had iedereen goed gebruik van gemaakt! Vooral de internationals waren flink dronken, en zelf heb ik ook wel het een en ander op. Van de officiële festiviteiten voor het lustrum heb ik niet veel meegekregen, maar de feesten waren in ieder geval erg leuk. Het Heart Beat Festival in september vond ik nog leuker, maar deze was ook meer dan geslaagd. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar, of we nou honderd jaar bestaan of niet.”

Julius Schoenmaker (18) en Arjan Verheijen (17), allebei eerstejaars Econometrie

Julius: “Het was een heel mooi feestje. Er waren veel bekenden, de muziek was goed en er hing een gezellige sfeer. Het enige nadeel was de drukte, vooral bij de ingang was het proppen. Op een gegeven moment besloten ze daarom om iedereen bij de ingang maar gewoon door te laten lopen, zonder dat ze een kaartje hoefden te laten zien. Dat was voor mij wel zuur, want ik had m’n kaartje tweedehands voor 37,50 van iemand gekocht.”

Arjan: “Het was zeker een mooi feest. De artiesten maakten hun naam waar, vooral Bakermat draaide erg goed. Ik ben speciaal voor de artiesten gegaan, want anders had ik geen kleine 20 euro neergeteld voor een kaartje. Het feit dat het feest in de UB gehouden werd was wel origineel, dat had ik niet verwacht.” MvS