De EUR is wederom een praatevenement rijker: de ACW Talkshow. Gisterenmiddag was in een goed gevuld Erasmus Paviljoen de première.

De ondertitel van de talkshow luidt – indachtig een populair tv-programma – Punt & Poecke draaien door. Poecke is Niels van Poecke, in het dagelijks leven docent bij Algemene Cultuurwetenschappen. Hij heeft voor de gelegenheid zijn baardje uitermate gesoigneerd. Punt is Matthijs Punt, derdejaarsstudent bij ACW; hij zal figureren als side kick.

 

Breaking news

Het is de bedoeling dat de talkshow iedere drie maanden aan het einde van een onderwijsblok zal worden gehouden. Een en ander volgens een vast stramien: een interview over actuele kwesties (onder de noemer Breaking news), een interview met een student over haar of zijn passie (Student talk), en een interview met iemand uit de – lokale –  culturele sector. Tussendoor en achteraf is er muziek.

Syrië

Het moet gezegd, Van Poecke oogt alsof het voor hem dagelijkse kost is. De actuele kwestie vandaag is de situatie in Syrië, de geïnterviewde decaan van de ESHCC Dick Douwes. Hij deed er regelmatig veldwerk tot hij in 2010 daar noodgedwongen een punt achter moest zetten. Douwes maakt duidelijk dat de realiteit er complexer is dan men op grond van de media zou vermoeden.

Filmfestival

Na een muzikaal intermezzo van Half Way Station, een Rotterdamse psychedelische folkband, mag Merel van Engelen kort vertellen over haar passie schilderen. Daarna schuift de directeur van het Internationale Filmfestival Rotterdam aan. Rutger Wolfson was ooit zelf hier student bij wat toen nog Kunst- en Cultuurwetenschappen heette. Hij schetst in een kwartiertje zijn hier en daar curieuze carrière.

Uitlichten

Na een klein uurtje is de eerste editie van ACW De talkshow passé en kan Half Way Station nog even aan de bak. Absoluut een onderhoudend evenement met maar één minpuntje: zowel de gasten als de band staan zo’n beetje in de schemering; spot aan volgende keer. GvdE/foto Josca Dullaart