Getto Kralingen

Schrijver Ernest van der Kwast, in een ver verleden EUR-student Fiscale economie, verruilde onlangs zijn huis in de idyllische bergen bij Bolzano voor een pand in hartje Kralingen, met naast en achter hem studenten als buren. Het valt niet altijd mee om naast studenten te wonen, merkt niet alleen Van der Kwast, maar ook andere wijkbewoners. Sommige studenten maken het wel erg bont, aldus Van der Kwast in dit essay over de impact van studenten op hun buren. >>>

100 jaar in 2013

De Erasmus Universiteit mag dan haar eeuwfeest vieren (al bestaat in mijn ogen de universiteit net veertig jaar en hebben alleen de economen reden voor een feestje), zij is lang niet de enige. Burgemeesters spoedden zich zo’n beetje dagelijks richting verzorgingstehuizen om 100-jarigen te fêteren. En dan zijn er nog de plaatselijke harmonieorkesten, bijenverenigingen en musea die jubilea vieren. Bij deze een totaal willekeurig overzicht. >>>

‘Rotterdam is wel degelijk een stad voor hoogopgeleiden’

“Als je aan Rotterdam denkt, denk je aan Erasmus.” Volgens de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb draagt de Erasmus Universiteit bij aan de identiteit van de stad. Wat betekenen de Rotterdammer en de EUR voor elkaar? >>>